❤️ Örtfabriken är ett svenskt familjeföretag. Hos oss handlar du med Klarna ❤️

Chaga Hot Kakao | Recept utan socker eller mjölk | Sprängticka

Den här varma drycken ger oss det bästa av två världar. Chaga är en balanserande, adaptogen svamp från björken. Och Kakao, med hjärtvärmande egenskaper.

Det skrivs mycket om Chaga just nu, vilket är förståeligt då sprängtickan som den också kallas har många fördelar. Att det är en adaptogen betyder att den ger stöd och kraft att anpassa oss till yttre påfrestningar. Örtfabrikens Chaga går att använda direkt, utan uppvärmning. Maxdos är 0,5 tsk per dag. Priset är högt (Chaga har skyhög kostnad, över 1000 kr i kilopris), men vårt pulver är extra drygt.
Chaga i pulver
 
Mixen av Chaga och Kakao är så god. Perfekt för dig som vill dra ner på kaffekonsumtionen och prova något annat istället. Här är vår bästa varma choklad. Utan laktos / mjölk och utan socker. Men någon form av sötning behövs, så denna gång använde vi lönnsirap.
Testa det här receptet och berätta vad du tycker!
 
Här är receptet (1 kopp): 
2 dl vatten 
1 dl mylk (tex mandelmjölk)
1 msk kokosgrädde (obs, om du gillar det)
1.5 msk kakao
1 nypa salt 
1/4 nypa cayennepeppar 
3 msk lönnsirap 
Koka upp 2 dl vatten, 1 dl mylk, 1 msk kokosgrädde. Blanda i kakaon med hjälp av sil för att undvika klumpar. Tillsätt lönnsirap, salt och pyttelite cayennepeppar. Rör i 0.5 tsk Chaga-pulver. Obs om du har skördat Chaga själv behöver du hetta upp svampen först. Om du har Örtfabrikens Chaga-pulver kan du röra i det direkt då det redan har värmehanterats. 
Smaka! Behövs mer sötning? Mer sälta? 

Vi använde en liten handvisp för att få upp skummet. 
 
Med hjälp av adaptogena örter och svampar får vi stöd och kan lättare anpassa oss till vardagens utmaningar. När vi tar hjälp av örter och svampar kommer vi lättare i kontakt med naturens kraft.

 Varm choklad med Chaga utan mjölk utan socker

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published