Anti-inflammatorisk Sallad | Recept

Här kommer ett härligt recept på en sallad som är både rätt billig att göra och håller länge. Med gurkmeja och ingefära!

Jag har tagit inspiration från Sanna Ehdin och Foodpharmacy. Denna färgglada anti-inflammatoriska sallad är fullproppad med ingredienser som hjälper till att lugna och stödja din kropp på ett naturligt sätt.


Ingredienser:

1 litet rödkålshuvud
Gröna blad som Ruccola, persilja och koriander (en näve)
1 Citron (pressad)
1 del hasselnötter hackade eller mortlade
4 vitlökar (pressade)
1 liten bit riven färsk ingefära
1 dl olivolja
Kryddor: Gurkmeja, Paprika, Cayennepeppar
Salt och peppar



Gör så här:
Strimla rödkålen och de gröna bladen. Pressa vitlöken och riv den färska ingefäran. Blanda allt i en stor skål. Pressa över saften av en citron och addera lite äppelcidervinäger. Strö över salt och peppar. Blanda väl. Mortla hasselnötterna. Enligt @foodpharmacy är det inte bra att rosta nötterna och just hasselnötter är ju väldigt goda som de är. Blanda olivolja med mycket gurkmeja, cayennepeppar och paprikapulver. Blanda i oljan i salladen! Smaka av. Behövs mer syrligt eller mer sälta?

Jag brukar förvara salladen i en 1 liters glasburk med lock. Den håller en vecka i kylen skulle jag tippa på och den är som godast dag två eller tre.

Ps. hos Örtfabriken hittar du jättemycket inspiration om örter och näring i vardagen. Sök efter recept på vår blogg och prenumerera på vårt nyhetsbrev. 

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.