Hot Ginger Drink | Recept på glögg | Alkoholfri

När jag bodde i Lettland fick jag smak för deras varma, alkoholfria drycker med örtig bas. Det fanns alltid ett spännande alternativ till maten. Överhuvudtaget så föredrar letterna att dricka mer tempererat till maten. Och ser man till tex Traditionell Kinesisk Medicin så är varma drycker att föredra för att få igång metabolismen. Det är att föredra vid tröghet och förstoppning. För egen del tycker jag dessutom om att dricka varmt så att jag får upp värmen i kroppen. Alla dessa skäl gör att vi hemma gärna dricker en varm dryck eller te till maten.
 
De varma dryckerna i Lettland blandar gärna bär, örter och honung. De serveras gärna i värmetåligt glas vilket gör att det ser så vackert ut. Det första receptet på varm drink vi delar är baserat på ingefära, honung och juliga kryddiga örter. Vi valde just detta recept då vi tycker att det passar bra till advent och kan njutas som en alternativ alkoholfri glögg.
.
Ingredienser (ca 4 koppar):

30 g skalad ingefära

1 apelsin

1 kanelstång

1 liten bit muskot

ca 5 kryddpeppar

1,5 l vatten

4 stora teskedar honung

Hur?

Skär bort skalet på den väl tvättade apelsinen och lämna så lite av det vita på apelsinen som möjligt. Skär den skalade ingefäran i små bitar och lägg den i en kastrull tillsammans med apelsinskalen, tillsätt kryddor, tillsätt vatten och låt koka på medelvärme under lock. Låt nästan koka upp och sänk därefter till låg värme och låt det sjuda i ca 30 minuter. Låt det svalna och sila vätskan. Behåll eventuellt något för dekoration. Häll upp drycken på glas och rör i honung. 

Varm drink ingefära honung apelsin alkohofri

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.