❤️Hos Örtfabriken handlar du med Klarna. Fri frakt över 599kr❤️

Adaptogena raw balls - vilken treat!

Vi försöker alltid hitta sätt att göra örter och svampar till en del av vardagen. Dvs få in dem i den dagliga kosten. Men då gäller det att hitta sätt och bra recept. Dessa raw bollar är spetsade med adaptogena örter i pulver. Lite bittert men sötman i honungen och de andra ingredienserna väger upp detta.

Vi tycker de är paradisiskt goda. Men i ärlighetens namn måste vi också tillägga att det verkar som att smaklökarna har ändrats efter alla dessa år utan gluten, socker och laktos. De faller inte alla i smaken (läs vissa barn och vissa män).

Vi har använt Örtfabrikens nya pulver Adaptogens, men du kan göra receptet utan örter eller ta de örter du har. Vi ville göra ett recept på adaptogena örter (Ashwagandha, Siberian Ginseng och Gotu Kola) för att tillföra med energi i vardagen. Receptet är glutenfritt och vegan (om du byter ut honungen). 


Recept

Ingredienser (15 st)

1 dl tahini (gärna Kung Markattas tahini. Ta inte oljan, då kan smeten bli för lös)

0.5 dl hasselnötssmör (el mandelsmör)

0.5 dl honung eller t ex lönnsirap

1.5 dl kokos flakes rostad 

0.5 dl mandel

1 msk kanel

1 tsk kardemumma 

5 tsk Örtfabrikens Adaptogens (Siberian Ginseng, Ashwagandha, Gotu Kola, Läkemalvarot, Ingefära)

Ev kakao

Att rulla i: Örtfabrikens Rospulver, rostad kokos, rostade sesamfrön, doppa i chocklad. 

  1. Blanda tahini, hasselnötssmör och honung. 
  2. Mixa el mortla kokos flakes och mandlar, men låt lite tuggmotstånd finnas kvar.
  3. Blanda i de adaptogena örterna, kanel och kardemumma. Förmodligen behöver du knåda degen med händerna. Om smeten är för lös kan du lägga till kakao. Du ska kunna forma bollar av den som håller ihop. 
  4. Forma till 15 bollar. Förvara i kylen. 
  5. Du kan äta dem som de är eller rulla i Örtfabrikens Rospulver, etc.  

Receptet är inspirerat av herbalisten Rosemary Gladstar och transformerad efter våra smaklökar och behov. 

Adaptogena örter recept raw balls

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published