Konkurrera ut de dåliga bakterierna i din mage genom att tillföra goda kämparbakterier med hjälp av fermentering.
Här är tips på recept och intressant läsning om fermentering:
Vi älskar att följa Raw food by Erica, som både skriver och har workshops. Hon har stor kreativitet i köket och är mycket duktig på fermentering.
Om du har varit nyfiken på fermentering, så har du förmodligen stött på Surtantens. Detta är Jenny Neikells konto på Instagram om fermentering. Hon håller fulltecknade workshops och vinner priser för sina böcker om fermentering.
På Örtfabriken älskar vi att ta det ett steg längre och alltid försöka inkludera örter. Har du testat att fermentera örter och vilda växter?
Henriette Kress är en legend inom herbalism och en av de främsta i Norden. Här skriver hon kort om fermentering av vilda växter. Rallarros till exempel. Att fermentera rallaros är vanligt förekommande i öst. Det fermenterade teet kallas för Ivan Chai. Här kan du se ett mer utförligt recept på fermenterad Rallarros eller Mjölkört, som det också heter.
På Örtfabriken har vi fermenterat det mesta, med både goda och inte så goda resultat. Men en sak är säker och det är att det vi lyckas med att fermentera blir så potent! Det ger en sådan positiv effekt på vår mage och tarm. Stor skillnad mot det vi hittar i mataffären. Så det är väl värt det!
Örtfabriken älskar att tillföra näring i vardagen. Här hittar du fler intressanta och inspirerande bloggartiklar på ämnet:
Låt naturen komma till dig och ge dig näring
Introducera bittra smaker till varje måltid