Örtsalt DIY | Recept | Spirulina

Sedan vi skaffade en liten elektrisk mixer för kaffebönor har vi mixat det mesta. Resultatet blir förbluffande bra. Finmalet pulver av det mesta.

Vi passade på att göra ett eget örtsalt. Det funkar förmodligen bra att göra det i en blender eller, med lite tålamod, i mortel. Det är superenkelt och du kommer garanterat få en extra smakdimension i köket. 

Till detta örtsalt använde vi grovsalt som bas. Sedan gjorde vi som vi brukar och tog det vi hade tillgängligt. Det blev salvia (färsk), timjan och oregano (torkad). Vi lade till pumpakärnor och korianderfrön (wow).

För er som har följt våra tidigare inlägg så vet ni att vi tycker om att experimentera i köket för att få mer näring i vår vardag. Till exempel genom att lägga till alger, svamp och örter. I detta örtsalt passade det därför perfekt att lägga till spirulina. Och vi hade världens finaste alger hemma, av @ebbasalger som har svenskodlad spirulina. Tyvärr säljer vi det inte på Örtfabriken.

Ingredienser: 

Ca 3/4 grovsalt och 1/4 örter och alger. Så om du väljer 75 dl salt lägger du till 25 dl örter och spirulina. Vi mixade allt i vår fantastiska kaffeböner-mixer (kostade ca 150kr) och resultatet blev bättre än förväntat.

Häll upp i en fin burk och ställ på bordet. Det kommer uppskattas av dina gäster!

Är du sugen på fler recept och tips på hur du kan få till mer näring i vardagen? 

Dashi och miso - alger och en kärleksfull handling!⁠ – Örtfabriken (ortfabriken.se)

Låt naturen komma till dig och ge dig näring⁠ – Örtfabriken (ortfabriken.se)

Örtsalt recept med alger spirulina

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.