Bjud på en örtig Chaga Chai Latte | Recept

Här kommer vår bästa Chai Latte. Receptet är hämtat från vår läromästare Rosemary Gladstar. Hon kallas för "the Godmother of herbalism" i USA. Det finns så mycket värme och omtanke i henne. Och vi tycker att detta recept på Chai Latte utan koffein från henne inkorporerar all hennes energi.

Örtfabriken tycker om att lägga till näringsrika örter i vardagen. I en Chai Latte får man plats med väldigt mycket näringsrika ingredienser. Huvudingrediensen här är Chaga eller sprängticka. En svamp som exploderar av antioxidanter. I vår del av världen har vi fortfarande god tillgång till Chaga - men den är hotad pga överskörd. Örtfabrikens Chaga i pulver är varsamt skördad i skogar i norra Finland. Här är vårt Chaga te recept. 

Ingredienser
5 tsk Örtfabrikens Chaga (vår chaga är koncentrerad, om du använder en bit chaga bör du ta 0,5 dl) 
1 tsk riven ingefära
1 tsk kanel 
1/2 tsk nejlika
1/2 tsk svartpeppar
1/2 tsk kardemumma

Chaga Chai Latte Recept med ingefära kardemumma sprängticka
Mixa ihop alla ingredienserna till din egen Chai Latte mix eller pulver. Använd mixer eller mortel. Värm 1 kopp vatten eller nötmjölk och tillsätt 1 tsk mix. Låt sjuda i 30 minuter under lock så att inga viktiga näringsämnen ångar bort. Avgör om du vill sila den. Smaksätt med honung efter tycke och smak. Njut!

Ps. om du vill lära dig mer om örter rekommenderar vi Rosemarys onlinekurs: Science and art of Herbalism. 

Chaga Chai Latte Recept
Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.