Destillering av eterisk olja och hydrolat | En magisk process

Här visar jag bilder från kursen i destillering av eterisk olja och hydrolat. Jag bor i Kroatien sedan en tid. Döm av min förvåning när jag insåg att den workshop jag spanat in för massa år sedan nu bara var på ett par timmars avstånd.
Paret Malle-Schmikl har skapat en vacker idyll i Klagenfurt, Österrike och byggt sina egna destillatorer av koppar. Lång gedigen erfarenhet och massa engagemang.
Jag tog mig dit med ett långsamt vintage-tåg som tuffade fram genom Sloveniens makalöst vackra landskap och trängde sig igenom alpremsan in i Österrike. Jag hade tid att mentalt förbereda mig och fundera på vad jag ville ha med från denna kurs.
Jag har länge haft en fascination för destilleringsprocessen. Tänk dig att du har en växt. I växten finns eteriska oljor. Med hjälp av elementet värme / ånga kan du extrahera dessa eteriska oljor. Ångan kapslar in och transporterar de känsliga oljorna upp i atmosfären. Om du är snabb och kapabel kan du med elementet kyla, kyla ner ångorna så att de förvandlar sig till fast materia igen. Det som materialiseras är eteriska olja och hydrolat.
Helt fantastiskt och alldeles underbart magiskt! Tycker inte du det också?
Snart kommer Sara Bonade George skriva mer om hydrolat, så håll utkik här hos Örtfabriken. Och säg till om du är intresserad av att köpa en egen destilleringsapparat!
Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.