Wild Herbarista | Intervju hormonhälsa och örter

Här följer en intervju med fina Rebecca Tiger från Wild herbarista.

Kan vi mer om hormonell hälsa nu än för 10 år sedan?

hormonell hälsa

- Ja, det tycker jag verkligen fast det är nog fortfarande lite svårt för alla att greppa. Men begrepp som folekulär/luteal fas kan nog fler än för 10 år sedan, samt diskussion kring bioidentiska hormoner tycker jag fler talar om.

Man märker det även på att det är en stor business och sociala medier är fyllt av gå ned i vikt-råd med hjälp av dessa hormoner.

Vad är ditt råd till någon som har problem med hormonell hälsa?

- Det beror på vad det är för underliggande problematik som skapar den hormonella obalansen. När började den, var i kroppen sitter det, hur påverkar det hela måendet, knopp, kropp och själ? Vilka är symptomen, är personen för kall, var varm, vilket slags blod kommer, kommer det ej blod, vilken färg har det?

Ja ni hör ju, jag kan inte ge ett enkelt svar men mitt råd är att det du känner är på riktigt och ett liv ska inte lidas fram utan levas fram. Du är värd att bli lyssnad på.

Hur använder du själv örter i vardagen?

- Jag använder örter på olika sätt, akut t.ex. vid sjukdom, vid ceremoni, skönhet och tvätt. I de mer dagliga rutinerna så tar jag en tinktur på röd flugsvamp för att ge plats åt lugn och ro, mindre ångest. Jag tar shatavari för att jag är i förklimakteriet och det lugnar mina hormoner.

Jag tar rölleka för gränssättning och stamina. Jag sprayar mig för beskydd och gränssättning med rosenflockel, kaveldun och vattenmynta. Jag smörjer mig med rosolja på hjärtat innan jag går och lägger mig; för att öppna upp för mer kärlek och om det är mycket tankar tar jag frossört, passionsblomma, citronmeliss och lavendelolja på fötterna.

Vid hög stress gör jag fotbad med senapsfrö. Jag älskar att göra olika socker/salt och kaffescrub med olika örter och oljor i. Sedan använder jag många av säsongens örter såsom granskott, björk, fläder. Jag samlar in, äter och skapar för skafferiet.

Tack Rebecca för att du tog av din tid!
Bild: @lindqvist.olof

Tyckte du om den här bloggartikeln? I vårt bloggarkiv har vi samlat mycket inspiration och kunskap. Använd sökfunktionen och välj mellan olika kategorier! Och prenumerera på Örtfabrikens nyhetsbrev, så får du veta det allra senaste!

 

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.