Vikten av att förpacka med kärlek | Örtfabrikens flaska

Det tog lång tid för Örtfabriken att välja flaska till våra tinkturer. Det kändes inte rätt förrän vi hörde talas om den svarta flaskan från Miron Glass. Det är en flaska som tack vare sitt svarta glas ger ett bra skydd åt innehållet och förlänger hållbarheten. Flaskan är speciellt lämpad för tinkturer, eftersom örternas verksamma ämnen är ljuskänsliga.  

Vi måste ta hand om det naturen ger oss på bästa sätt. Genom att använda den svarta flaskan ger vi bästa möjliga skydd till de värdefulla tinkturdropparna. Och på så sätt ser vi till att förlänga hållbarheten på våra örter. 

Kuriosa: För att testa hållbarheten har olika typer av glas jämförts. I ett test jämförde man vårt svarta glas med brunt och genomskinligt glas. Bilden nedan visar hur samma ört har klarat sig bättre i den svarta flaskan. Men Örtfabriken måste upp till bevis och vi återkommer när vi själva har genomfört testet. 

Örtfabrikens flaska med svart glas från Miron Glass

Ps. Här kan du läsa mer om dessa tester, om kvantfysik och om Miron Glass spännande värld.

Hoppas du också kommer uppskatta denna flaska lika mycket som vi gör. Se till att återanvända den! Diska ur den och hitta ett nytt användningsområde. Du kan ta isär pipetten så blir den lättare att diska. Alla delar går att diska i diskmaskinen. 

Så här ser vår flaska ut:

Örtfabrikens flaska för tinkturer

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.