Använd koden BLACKFREDAG idag för 20% | Gratis frakt över 600 SEK | Vi använder Klarna

Vikten av att förpacka med kärlek

Det tog lång tid för Örtfabriken att välja flaska till våra tinkturer. Det kändes inte rätt förrän vi hörde talas om den svart-violetta flaskan från Miron Glass. Det är en flaska som tack vare sitt svart-violetta glas ger ett bra skydd åt innehållet och förlänger hållbarheten. Flaskan är speciellt lämpad för tinkturer, eftersom örternas verksamma ämnen är ljuskänsliga.  

Vi måste ta hand om det naturen ger oss på bästa sätt. Genom att använda den violetta flaskan ger vi bästa möjliga skydd till de värdefulla tinkturdropparna. Och på så sätt ser vi till att förlänga hållbarheten på våra produkter. 

Kuriosa: För att testa hållbarheten har olika typer av glas jämförts. I ett test jämförde man vårt svart-violetta glas med brunt och genomskinligt glas. Bilden nedan visar hur samma ört har klarat sig bättre i den svart-violetta flaskan. Men Örtfabriken måste upp till bevis och vi återkommer så fort vi själva har genomfört testet :-). Violet Glass | PlanktonHolland

Ps. Här kan du läsa mer om dessa tester, om kvantfysik och om Miron Glass spännande värld.

Hoppas du också kommer uppskatta denna flaska lika mycket som vi gör. Se till att återanvända den! Diska ur den och hitta ett nytt användningsområde. Eller så erbjuder vi dig att fylla på med ny tinktur till ett förmånligt pris. 

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published