❤️Hos Örtfabriken handlar du med Klarna. Fri frakt över 599kr❤️

No coffee just roots!⁠

Det här är vår koffeinfria lösning på kaffeberoendet. Rostade rötter av maskros, kardborre och cikoria. ⁠

Hur tillreder vi vårt o-kaffe?⁠
Vi tar en tesked rötter till en kopp vatten. Dekokt ska koka minst 15 minuter för att örternas verksamma ämnen ska extraheras. Men det kan koka betydligt längre om du vill ha en riktigt stark dekokt. ⁠

Det har tagit lång tid att komma till rätta med kaffeberoendet. Vi trodde att det skulle vara enkelt att sluta med kaffe, bara viljan fanns. Men riktigt så enkelt var det inte. Det krävdes mer än bara vilja. Strategi och alternativ behövde finnas på plats, när kaffesuget slår till. Vi har testat flera olika kaffesubstitut och har till slut fastnat för att göra vårt eget på örter. Maskros och cikoria har ibland kallats för fattigdomskaffe och har ofta använts då kaffe inte har funnits att tillgå. Eftersom vi älskar kardborren så lägger vi till den. Och kombinationen av de tre är jättefin!

Att sluta med kaffe har varit så bra för vårt nervsystem. Kaffe har en kraftigt stimulerande verkan på vårt nervsystem. Något vi inte behöver 5 - 6 gånger om dagen (svårt att vara måttlig :-). Andra nervstimulerande örter är nikotin, mate, kakao. Allra mest effekt märker vi när vi vid tillfälle tar en vanlig kaffe. Kroppen blir skakig, uppjagad, illamående. Det är en bekräftelse att för just våra kroppar är kaffet inte bästa alternativet.  

Hur löser du ditt ofrivilliga kaffeberoende?⁠

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published