❤️ Örtfabriken är ett svenskt, familjeägt företag. Hos oss handlar du med Klarna. Gratis frakt över 600 SEK ❤️

Citronmeliss | Örter för nervsystemet⁠ ⁠| Ritual i vardagen

Det kan ta tid innan man får upp ögonen för det enkla. Så var det för oss på Örtfabriken med Citronmeliss (Melissa officinalis). Det tog tid innan vi förstod att örten är bland det finaste man kan ta del av när man behöver avslappning. Därför har vi inkluderat den i vår tinktur Happy & Relaxed tillsammans med stöttepelaren Frossörten. Du tar en tinktur i form av droppar, invärtes. 

Citronmelissen är lätt att odla och sprider sig gärna. Det som först förvillade oss var dess doft och karaktär. Rätt mjuk och följsam. Inte alls så kraftfull som vi tycker att Citronmelissen är till sin karaktär. Vi fick tipset av en örtig vän att ta Citronmelissen på förmiddagen. Hmm... örter för nervsystemet på morgonen? Om man är lite känsligt lagd kan det ge en allt för sövande effekt. Men med Citronmelissen är det inte alls så. Den passar perfekt på morgonen! Ett vackert doftande Citronmeliss te som sätter tonen för dagen. Vi dricker den gärna ihop med Läkemalva i form av blommor och blad. På så sätt skapar vi oss vår egen ritual och sätter tonen för dagen. 

När vi gör ett te på Citronmeliss så gör vi en infusion. En infusion passar bra då det är sköra blad och blommor vi har att göra med. Du låter helt enkel 1 tsk Citronmeliss dra i 1 kopp kokhett vatten. Glöm inte att lägga ett lock på så att inte de eteriska oljorna ångar bort. Låt infusionen dra i 30 minuter. Om du vill ha en superinfusionen låter du örten dra över natten. Sila och njut! Om vi inte har tid att göra oss en infusion använder vi istället tinktur. Det är örter i koncentrerad, flytande form för invärtes bruk. 

Det finns många begränsningar för vad vi kan säga om örterna och dess verkan. Men vi kan hänvisa till texter som vi älskar att läsa om örterna. Idag vill vi tipsa om Worts and Cunning. Hon beskriver örternas fysiska och emotionella verkan, men också på ett ypperligt sätt deras spirituella sidor och magiska förmågor. Njut av hennes sida!

Du hittar vår tinktur Happy&Relaxed och vår tinktur Citronmeliss här. 

Citronmeliss

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published