När hösten gör sitt inträde börjar det bli svårare att få tag på näringsrika gröna, sköna blad. Ett sätt att få näringsrika tillskott är genom att grodda.
Vi har groddat i perioder. Ibland finns lusten där, ibland finns den inte alls. Just nu är det verkligen flow och då gäller det att fånga tillfället. Vi har groddat olika grödor. Framför allt mungbönor, alfalfa och bovete. Alla tre är superlätta att grodda, så de rekommenderas till de som inte tycker om att misslyckas.
Vi har också groddat broccolifrön, solrosfrön och lite annat. Det har gått bra i varierande grad. Men de ger oss inte lika stor skörd, helt enkelt.
Vi har också märkt att magen kan reagera lite olika på olika groddar. En del sätter fart på magen mer än vad vi skulle vilja. Andra groddar har inte alls den effekten. Så prova dig fram!
Som vanligt blir vi mycket glada om du delar dina erfarenheter med oss. Vad har du groddat? Och vad tillför de din näring och kost?
Prenumerera på Örtfabrikens nyhetsbrev
Vi älskar att dela kunskap om örter, hälsa, natur och andlighet. Utan att spamma.