Det finns något förföriskt, romantiskt, eteriskt över blommor.
Doften, färgerna och utseendet. På Örtfabriken använder vi blommor så ofta vi kan. Framför allt som magiskt redskap (rosen). Men också som hudvård (ringblomma och lavendel). För att stötta våra fysiska kroppar (malvablomman) när det behövs. Och så ofta vi kan i vår kost; både mat och dryck. Garnera med blommor i salladen, på pajen eller i soppan.
Krasse - knallig gul och orange. Pepprig och urgod. Livar upp en trist sallad.
Doftviol - för att den doftar så att man dånar. Vacker att ha till det mesta.
Rödklöver - faktiskt en perfektion i form och färg. Se till att välja rätt klöver. Rödklövern är både god och mycket näringsrik. Fin i sallad.
Ringblomma - testa att fritera denna soliga blomma. Ta blomsterknoppen, skaka ur eventuella kryp och fritera den i olivolja.
Fläderblomman - gör en pannkakssmet, doppa fläderblomman i smeten och stek dem som små plättar. Mums.
Har du tips på blommor att äta?
Ätbara blommor | Fläder | Ringblomma
Share with friends
Vi tror du gillar dessa blogginlägg
-
Gör eget Hydrolat med espressomaskinen | Recept Blomstervatten
Jag är ju faktiskt italienare. Så låt oss göra ett hydrolat med espressomaskinen. Läs inlägget för att göra ditt eget hydrolat eller blomstervatten hemma i köket. Och tro det eller ej men det funkar!
-
Ingefära och Gurkmeja Shot Raw | Recept
Jag hade nästan glömt bort hur bra en ingefärashot funkar. Någon gång varje vinter minns jag att jag brukade bli glad av ingefärsshoten, men inte förrän jag börjar ta den så minns jag i kroppen varför. Här är mitt recept på ingefärashot uppgraderad med gurkmeja!