Det finns något förföriskt, romantiskt, eteriskt över blommor.
Doften, färgerna och utseendet. På Örtfabriken använder vi blommor så ofta vi kan. Framför allt som magiskt redskap (rosen). Men också som hudvård (ringblomma och lavendel). För att stötta våra fysiska kroppar (malvablomman) när det behövs. Och så ofta vi kan i vår kost; både mat och dryck. Garnera med blommor i salladen, på pajen eller i soppan.
Krasse - knallig gul och orange. Pepprig och urgod. Livar upp en trist sallad.
Doftviol - för att den doftar så att man dånar. Vacker att ha till det mesta.
Rödklöver - faktiskt en perfektion i form och färg. Se till att välja rätt klöver. Rödklövern är både god och mycket näringsrik. Fin i sallad.
Ringblomma - testa att fritera denna soliga blomma. Ta blomsterknoppen, skaka ur eventuella kryp och fritera den i olivolja.
Fläderblomman - gör en pannkakssmet, doppa fläderblomman i smeten och stek dem som små plättar. Mums.
Har du tips på blommor att äta?
Ätbara blommor | Fläder | Ringblomma
Share with friends
Vi tror du gillar dessa blogginlägg
-
Örter att Röka | Ceremonial Smoking
I alla tider har örter och växter använts för ceremoniell rökning. Här är våra förslag på örter som lämpar sig att röka vid speciella tillfällen. Du kanske vill hedra denna stund, minnet av en person eller sätta en intention. Låt örterna leda dig.
-
Pumpasoppa | Recept | Ingefära och andra örter
Med det här receptet vill vi önska en fin allhelgonahelg till alla. Gör en mustig, het pumpasoppa med sting i. En fin soppa för själen.
-
Tinktur vid Sorg | Recept | Hagtorn och Tulsi
För ett par år sedan tog jag fram ett recept på en tinktur för sorg. Den har hjälpt mig mycket och jag delar det här så att du också kan göra dina egna droppar. Örterna är Tulsi, Hagtorn och Havretoppar.