Ätbara blommor | Fläder | Ringblomma

Det finns något förföriskt, romantiskt, eteriskt över blommor. ⁠
Doften, färgerna och utseendet. På Örtfabriken använder vi blommor så ofta vi kan. Framför allt som magiskt redskap (rosen). Men också som hudvård (ringblomma och lavendel). För att stötta våra fysiska kroppar (malvablomman) när det behövs. Och så ofta vi kan i vår kost; både mat och dryck. Garnera med blommor i salladen, på pajen eller i soppan. ⁠

Krasse - knallig gul och orange. Pepprig och urgod. Livar upp en trist sallad. ⁠

Doftviol - för att den doftar så att man dånar. Vacker att ha till det mesta. ⁠

Rödklöver - faktiskt en perfektion i form och färg. Se till att välja rätt klöver. Rödklövern är både god och mycket näringsrik. Fin i sallad. ⁠

Ringblomma - testa att fritera denna soliga blomma. Ta blomsterknoppen, skaka ur eventuella kryp och fritera den i olivolja. ⁠

Fläderblomman - gör en pannkakssmet, doppa fläderblomman i smeten och stek dem som små plättar. Mums. ⁠

Har du tips på blommor att äta?⁠

fläderblommor

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.