Örtutbildningar | Kurser i herbalism och naturmedicin

Visst är vinterns ståndare vackra? På bilden nedan är det örten Gullris. Gullriset har vi lärt mycket om på de amerikanska herbalistkurserna. Men vi har fått så mycket mer än simpel kunskap från de örtkurser vi har gått. De har öppnat dörrar till oss själva och till örternas värld på ett sätt vi aldrig kunna drömma om.

Här ger vi tips på ett par örtutbildningar och kurser i naturmedicin som vi själva har erfarenhet av för dig som vill fördjupa dig i örtlära och alternativ hälsa:

- Naturens medicin på NordensBiskopsArnö. Möjlighet att läsa tre terminer med fokus på västerländska örter, ayurveda och kinesisk örtlära. ⁠Den mest gedigna örtutbildningen i Sverige. ⁠Gratis utbildning, tack vare vår svenska folkbildning.

- The Science and Art of Herbalism. En distanskurs där du självständigt följer olika moduler. Grundläggande utbildning som är proppad med recept, anekdoter och riktiga guldklimpar. Det är den kända herbalisten Rosemary Gladstar som har skapat denna kurs. Kostnad ⁠ca 300 USD. Som du ser, otroligt förmånligt pris.

Läkeväxter det naturliga apoteket på Hola folkhogskola. En ettårig distansutbildning med ett par fysiska träffar i vackra Västernorrland. Jättebra lärare! Ps. Också gratis utbildning då det är en folkhögskolekurs. ⁠

örtutbildning
Vi vill också slå ett slag för följande utbildningar. Vi har inte egen erfarenhet av kurserna, men känner kursledarna väl och vet att de har goda kunskaper inom örtläran. Vi har också hört goda omdömen. 

Karolines Way of Life erbjuder följande örtkurser online:

Örtteer - stärk hälsan & lindra besvär

Örtvandring online video - identifiera vilda ätbara växter

Hur du väljer örter för dig som individ – ”Energetics”

Använd koden ORTFABRIKEN15 för 15% billigare pris.

Den andra kursen har min örtsyster Anna utvecklat och erbjuder med stor framgång. Klicka här för att komma till den:

Läketrädgårdens medlemstjänst


******************************
Här är några vi skulle vilja gå kurs för:
Maia Toll för att hon gör den osynliga magiska örtvärlden synlig. Och så skulle jag velat gå en kurs för Stephen Buhner för att han skriver så bra om örters antibakteriella och antivirala verkan. Och så skulle vi så klart vilja gå en kurs i ... ja, ni ser, listan tar aldrig slut.

Berätta om dina tips!

Back to blog

2 comments

Roligt att du blir peppad av att studera örtmedicin! Vi har skrivit i texten vad kurserna kostar på ett ungefär. Lycka till!

Örtfabriken

Hej
Jag vill studera örtmedicin genom distans, jag undrar om det här är rätt ställe att studera,
Och hur mycket kostar kursen?
Tack

Imam

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.