Olja för ljus och sol | Recept | Kungsljus

Ett gammalt folkligt namn för kungsljuset är Jungfru Marie kyrkoljus.

Att kungsljuset associerats med ljuset är inte märkligt; det ser ut som en flammande fackla, som en kandelaber som lyser upp i natten. Maria har länge i kyrklig tradition associerats med just det tända ljuset. Vare sig vi ser oss som kristna eller inte kan vi betrakta Maria som en helig kvinnlig princip, som genom folkloren finns närvarande i naturen.

kungsljus

Med kungsljusets blommor kan vi göra en olja för ljus, för sol. Denna är särskilt fin att ha med sig under den mörka årstiden.

kungsljus

GÖR SÅHÄR:

Täck blommorna med valfri olja. Sila bort efter en månad. Oljan är särskilt fin att smörja in i hjärttrakten, eller att ta på tredje ögat. Du kan visualisera att du fylls med solljus medan du smörjer dig med oljan.

För mer örtig inspiration, prenumerera på Örtfabrikens nyhetsbrev. Längst ned på den här sidan hittar du anmälningslänken. 

Kungsljus

Det finns många fler användningsområden för kungsljuset, då kungsljuset är bra på flera sätt. Man använder både blad och blomma av kungsljuset som te. Så ge dig en stunds googling och du kommer se på kungsljuset med nya ögon. Den är inte giftig. 

Text och bild: Sara Bonadea George

 

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.