Naturlig detox med örter | Maskros, Kardborre & Schisandra

Gör en detox och cleanse på ett naturligt och varligt sätt med hjälp av örter. Örtfabrikens Natural Detox är en finstämd blandning av stöttande rötter och örter. Maskros, Kardborre och Schisandra ingår bland annat. ⁠

En detox ger dig en nystart. Bittra örter ger dig den cleanse du behöver på våren. Med hjälp av vissa örter får du en varlig rensning, samtidigt som du tillför näring. Med örternas hjälp gör du enkelt en kur hemma utan att det blir dyrt. Ps. Ordet detox kommer från engelskans detoxification och betyder helt enkelt avgiftning.

Hur ska jag göra en varlig detox? Om du använder varliga och samtidigt näringsrika örter så är det fint att göra en kur i till exempel tre veckor. Du kan ta örterna direkt i ett glas vatten eller så gör du dig ett detox te, i detta sammanhang en dekokt. ⁠Se hur du gör en dekokt nedan. Drick 3 koppar Natural Detox te dagligen i tre veckor. 

Tänk på att ett detox te inte ersätter vatten som vätska. Fortsätt dricka vatten som vanligt. 

Dekokt | Detox Recept: ⁠
Ta en liter vatten och 3 teskedar örtpulver. Låt puttra varligt i minst 30 minuter. Ha locket på! Du vill inte gå miste om verksamma ämnen. Du behöver inte sila. Nu har du ca en liter dekokt. Detta räcker till tre koppar Natural Detox. 

Det är smart att tillreda dekokten på kvällen. Slå av plattan och låt dekokten stå och dra över natten. Då får du en riktigt stark dryck, en superdekokt. Drick en liter per dag i 3 veckor. ⁠

Här hittar du Örfabrikens Natural Detox

Naturlig detox och cleanse och leverrensning med hjälp av örter och rötter som Kardborre, Maskrosrot och Schisandra.
Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.