❤️ Örtfabriken är ett svenskt familjeföretag. Hos oss handlar du med Klarna ❤️

Happy Energy - ny tinktur för att möta hösten!

Adaptogena örter som balanserar utan att stimulera. 

I Happy Energy ingår örterna Ashwagandha (Withania somnifera), Siberian ginseng (Ryskrot, Eleutherococcus senticosus) och Lakritsrot (Glycyrrhiza glabra). De är adaptogena örter vilket betyder att de förhåller sig till din kropp utifrån vad du behöver. De balanserar, men de stimulerar inte. Jämför med en av de örter som vi använder allra mest, kaffet. Kaffe stimulerar. Det ger en kick. Men när kicken är över åker vi rutschkana ner igen. De adaptogena örterna Ashwagandha, Siberian Ginseng och Lakritsrot hjälper oss att bygga upp och bibehålla vår energi under höstens mörkare månader.

Adaptogena örter för god energi styrka uthållighet stress 

De tre örternas egenskaper har extraherats i en lösningsvätska, med andra ord en tinktur. Detta är ett mycket finurligt sätt, tycker vi på Örtfabriken och herbalister världen över, att tillgodogöra oss naturens krafter. Det räcker med ett par droppar dagligen. Tinkturen har mycket lång hållbarhet eftersom den har extraherats i alkohol. Alkoholen är starkare än andra lösningsvätskor och behövs för att kunna extrahera så många ämnen som möjligt ur örterna. Om du inte vill ha den lilla mängd alkohol så droppar du dina droppar i hett vatten, då avdunstar det. 

Långt efter att roten har förtvinat så kan vi ta till oss dess egenskaper, droppe för droppe (klicka på länken för att läsa mer om tinkturer).   

I Happy Energy ingår även Läkemalvarot och Ringblomma. De ger en fin balans till de österländska influenserna. 

Hör av dig om du har frågor till Örtfabriken!

 

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published