Happy Energy | Tinktur för utmattning och ork

Adaptogena örter som balanserar utan att stimulera. En tinktur för att möta höstens utmaningar och med mer ork!

I Happy Energy ingår örterna Ashwagandha (Withania somnifera), Siberian ginseng (Ryskrot, Eleutherococcus senticosus), Vitamin B6 och Nässla (Urtica dioica). De är adaptogena örter vilket betyder att de förhåller sig till din kropp utifrån vad du behöver. De balanserar, men de stimulerar inte. Jämför med en av de örter som vi använder allra mest, kaffet. Kaffe stimulera och ger en kick. Men när kicken är över åker vi rutschkana ner igen. De adaptogena örterna Ashwagandha och Siberian Ginseng hjälper oss att bygga upp och bibehålla vår energi under höstens mörkare månader.

Adaptogena örter för god energi styrka uthållighet stress 

De tre örternas egenskaper har extraherats i en lösningsvätska, med andra ord en tinktur. Tinkturer är ett mycket finurligt sätt, tycker vi på Örtfabriken och herbalister världen över, att tillgodogöra oss naturens krafter. Det räcker med ett par droppar dagligen invärtes. Tinkturen har mycket lång hållbarhet eftersom den har extraherats i alkohol. Alkoholen är starkare än andra lösningsvätskor och behövs för att kunna extrahera så många ämnen som möjligt ur örterna. Om du inte vill ha den lilla mängd alkohol så droppar du dina droppar i hett vatten, då avdunstar det. 

Långt efter att roten har förtvinat så kan vi ta till oss dess egenskaper, droppe för droppe (klicka på länken för att läsa mer om tinkturer).   

Upptäck kraften i de adaptogena örterna i vår Happy Energy 

Hör av dig om du har frågor till Örtfabriken!

 

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.