Flugsvamp Ceremoni | Amanita muscaria

I våras hade jag tillsammans med den lettiska herbalisten Ilga en fantastisk ceremoniell helg ihop. Ilga har följt Amanitas väg (flugsvampen) under lång tid. Det var inte första gången som jag tillsammans med Ilga höll i en ceremoni, så jag visste vad som väntade. Ilga är trygg och stark i sin kraft. Tillsammans med henne känns ingenting omöjligt.

Jag tog med mig flera viktiga lärdomar från denna helg.
Dels förstod jag att ceremonier och ritualer är livsviktiga. Vi människor behöver dem. Jag behöver dem! De ger mig möjligheten att fortsätta ha kontakt med det magiska. Det är en motkraft mot stress och prestation. Den ceremoniella stunden ger mig möjlighet att blicka inåt och vara i kontakt med känslan, magin och hjärtats kraft.

flugsvamp ceremoni amanita muscaria

Denna helg fick jag också en djup insikt i att vi behöver göra dessa ceremonier och ritualer tillsammans med andra. Det ger mening och en känsla av sammanhang. Något många saknar och längtar efter. När vi gör ceremonier ihop väver vi bandet mellan oss starkare. Men ceremonin eller ritualen blir också starkare om vi är fler som utför den. Det här är nog något som många känner igen, till exempel från att meditera ihop. 

Det jag också bär med mig är än en gång övertygelsen om att vi har så mycket att lära från naturen och växternas och svamparnas värld. Om vi öppnar upp så får vi kontakt och kan skapa ett band. Min förhoppning är att jag kan fortsätta fördjupa denna kontakt med Amanita Muscaria. flugsvamp ceremoni ritual
Är du intresserad av framtida ceremonier och ritualer från Örtfabriken? Prenumerera på vårt nyhetsbrev. Du anmäler dig längst ned på denna sida. 

Om du vill läsa mer om Örtfabrikens meditativa och ceremoniella äventyr, så kan vi tipsa om dessa blogginlägg: 

Att vara i hjärtat Hjärtmeditation

Bastu enligt lettisk ritual 

Fira vintersolståndet

 

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.