Floral Waters och Hydrolat för huden

När vi bodde i Lettland i tre år kom örtkärleken på köpet.

Här ser ni en bild från Lettland som på ett så fint sätt fångar mystiken och kärleken till naturen och läkeväxterna. Jag var totalt oförberedd på att örter är en naturlig del av vardagen. Man plockar örter vilt och torkar. Kunskapen om växternas läkande kraft är djup. Det har inte varit avhugget som hos oss, utan kunskapen har förts över mellan generationerna.

Under denna tid i Lettland började jag använda Floral Waters. Det är ett hydrolat på örter som man sprayar på huden. Jag blev besatt av dem. Speciellt den av ljung. Jag började använda den på jobbet, vid datorn. Dels återfuktade den huden, men framför allt hade den för mig en djupt betryggande effekt. Den ingav kraft eller avgränsning. Jag kan inte riktigt sätta fingret på det. Men det var något jag behövde under dessa mycket stressiga år.

Någonstans i bakhuvudet har jag fortsatt tänka på dessa Floral Waters och till slut var det läge att ta hem dem till Örtfabriken. Testa våra Floral Waters av Ljung och Hallonblad

Dabba (som betyder Natur på lettiska) plockar ljung och hallonblad under säsongen och gör ett destillat för att utvinna hydrolatet. Våra Floral Waters är därmed 100% naturliga. Det är örtens essens som du sprayar på huden. 

Floral Waters och Hydrolat på örter för att återfukta huden på ett naturligt sätt.

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.