De fem bästa böckerna om örter

För oss på Örtfabriken skulle denna värld vara betydligt gråare om det inte fanns örtböcker och om det inte fanns tid att läsa dem. Det finns så många vackra böcker som bjuder in till världar som kanske har varit dolda för oss. 

Här är de fem bästa böckerna om örterna (enligt oss, just nu): 

1. Body into Balance av Maria Noel Groves. Boken är otroligt välskriven och pedagogisk. Samtidigt bjuder den på djup örtkunskap. Första delen går igenom kroppens grundläggande funktioner och behov. Andra delen går på djupet på teman som hjärnhälsa, pms, sköldkörteln. 

2. Herbal Recipes for Vibrant Health av Rosemary Gladstar. Örtfabrikens mentor. Detta är en 400 sidor tjock livsviktig bok att ha för alla som vill använda örterna i vardagen. Det finns en myriad av recept och inspirerande beskrivningar. I slutet hittar du medicina medica, med bra beskrivningar av örterna. 

3. Örtapoteket av Janne Hallqvist. En rik beskrivning av örterna ur västerländsk, ayurvedisk och kinesisk örtmedicin. Det finns rikligt med råd och du kommer påminnas om vikten av att utgå från individen när du väljer örter. 

4. Common Herbs for Natural Health av Juliette de Baïracli Levy. Detta är en klassiker som har inspirerat många herbalister. Den ger en grundinställning till vårt förhållningssätt till örterna. 

5. Gröna apoteket: att bruka och bereda terapeutiska örter av Marie-Louise Eklöf. Utmaningen i vår egen örtresa är att använda de läkeväxter som finns i vår omgivning. Genom denna bok får vi en lokal förankring. Den innehåller många bra recept. 

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.