Den här varma drycken ger oss det bästa av två världar. Chaga är en balanserande, adaptogen svamp från björken. Och Kakao, med hjärtvärmande egenskaper.

Välkommen till Örtfabriken
Vi älskar att dela kunskap om örter, hälsa, natur och andlighet. Utan att spamma.
Den här varma drycken ger oss det bästa av två världar. Chaga är en balanserande, adaptogen svamp från björken. Och Kakao, med hjärtvärmande egenskaper.
Har du hört talas om enzymdrycker? När jag var i Lettland sist, var enzymdrycker hett och populärt eftersom de stöttar magen och allmänt ses som en hälsosam shot. Läs inlägget här för att veta mer om enzymdrycker och för att göra dina egen probiotiska dryck.
Älskar du också shiitake? Shiitake är nog en av de godaste och mest umami smaker i världen. Här kan du läsa om varför vi älskar shiitake, näringsstatus, odling och ta del av recept för matlagning och tinktur. Enjoy!
Med Örtfabrikens Happy-tinkturer kan du på ett enkelt sätt använda örter. Det...
Upptäck Chaga, Lions Mane och Reishi! Mushrooms i form av tinktur är...
Örterna påverkar oss på olika plan. Fysiskt, emotionellt och spirituellt. Våra Blissful-tinkturer...
Bland Örtfabrikens enkla tinkturer hittar du flera välkända och lokala örter, men...
2 kommentarer
Tack för att du hörde av dig! Vi har förtydligat detta nu i texten ovan; precis som du säger så ska den nyskördade Chagan kokas ganska länge. Du vill få ut en mörk, svartbrun vätska. Sedan kan du använda det till din Chaga Hot Kakao.
Jag har skördat chaga själv. När ni skriver hetta upp, kan ni förklara hur? Jag kokar ofta mina bitar ganska länge och åter använder till de ej avger någon färg längre. Alltid druckit det rent. Men detta lät ju gott!