Varför örter? | Örtkunskap | Herbalism

Örterna erbjuder oss en fascinerande värld av kunskap, helande och skönhet.  Vi kan återskapa vårt band till naturen och läkeväxterna. Genom att vara i den. Genom att läsa om den. Och genom att låta örter bli en naturlig del av vår vardag i form av kost och näring. 

Vi återknyter till naturen och läkeväxterna på olika sätt. Det ser annorlunda ut för var och en av oss. Vissa av oss är intresserade av de strikt medicinska effekterna. Det kommer uppenbara sig en värld av litteratur skrivna av de mest inspirerande författarna. Och när vi upptäcker läkeväxternas välgörande verkan i våra kroppar, när vi får en empirisk upplevelse genom att dricka en välgörande kopp örtthé, då kommer vår vetgirighet öka exponentiellt. 

Läkeväxter är naturens helande kraft

Andra vill fördjupa sig i produktionen, använda sina händer, och tillsammans med växterna skapa de mest fantastiska produkterna. Dofternas magi som transporteras in i oss via vår hud och det skyddande lager vi kan skapa runt om oss med hjälp av den rätta oljan. 

Eller så vill vi odla själva eller skörda vilda växter i naturen. Kanske börja smått för att sedan inte kunna hejda oss. Den där lilla maskrosen blir plötsligt livsviktig att vårda och i ena hörnet av vår trädgård har vi nu låtit nässlorna förvilda sig och vi behandlar dem som om de är fridlysta. 

Några av oss blir förtrollade av folkloren och vill veta mer om riter och användningen av läkeväxter förr i tiden. 

Mortla örter för en hållbar hälsa

Kanske väcks minnen till liv. Vi minns en släkting i ens barndom som visade oss en plats med speciella växter. En plats vi nu vill återvända till. 

Hur du vill närma dig läkeväxterna är din personliga resa. Och väljer du denna resa kommer du bli rikligt belönad. Det kan vi på Örtfabriken lova dig eftersom vi själva gjort denna resa. Du är varmt välkommen att höra av dig med frågor och för att dela erfarenheter!

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.