Använd koden BLACKFREDAG idag för 20% | Gratis frakt över 600 SEK | Vi använder Klarna

Tips på läsning om örter för nervsystemet

För oss på Örtfabriken skulle denna värld vara betydligt gråare om det inte fanns skrivna ord om örter och om det inte fanns tid att läsa dem. Det finns så många vackra böcker och källor till information som bjuder in till världar som kanske har varit dolda för oss. Det finns en del intressanta böcker och källor om örter för just nervsystemet. Örter som används för avslappning och för att varva ner. 

Hoppas du blir inspirerad till läsning!

Här är tips på tre mycket bra källor om örter för nervsystemet:

1. Body into Balance av Maria Noel Groves. Denna omfattande bok går igenom hela kroppen men har ett mycket vackert kapitel om avslappning, humör och sömn. Hennes favoritörter är Johannesört, Mimosa, Hjärtstilla, Citronmeliss, Frossört.  

2. Chestnut School of Herbal Medicine 

Juliete Blankespoors örtskola. Värd att följa om man är intresserad av herbalism. Här är en länk till just örter för nervsystemet. Frossört, Lavendel, Citronmeliss mfl lyfts fram. 

3. Herbs for Stress & Anxiety: How to Make and Use Herbal Remedies to Strengthen the Nervous System av Rosemary Gladstar. Denna lilla bok ger en förståelse för hur örter kan användas för att lugna sinnet och för att stärka nervsystemet. En del av de starkare, avslappnande örterna kan användas för sömnen. Som vanligt erbjuder Rosemary Gladstar rikligt med recept. Hon vill att örtkunskapen ska vara för alla och visar det genom att erbjuda billiga produkter. Jag tror denna kostar ca 9 USD. 

 

Lämna en kommentar

Var god observera att kommentarer inte publiceras förrän de har blivit godkända