❤️ Örtfabriken är ett svenskt, familjeägt företag. Hos oss handlar du med Klarna. Gratis frakt över 600 SEK ❤️

Queen of Hungary's Water | Recept | Naturlig hudvård | Ansiktsvatten och surskölj

Här är recept på hur du gör ditt eget ansiktsvatten och surskölj för håret. Naturlig hudvård när den är som bäst. Enligt legenden så är detta gamla recept nedärvt från romerna. De uppgav att Queen of Hungary's Water kurerade det mesta.

Vi har inte använt det i det syftet, som en allomfattande kur, utan vi använder det som surskölj för håret. Det ger glans och smidighet. Och så använder vi det som ansiktsvatten.

Tillredningsproceduren är en vacker upplevelse i sig. Det är vackert att tillreda och vätskan färgas snabbt till en vacker lilaröda färg.

Recept
6 delar Citronmeliss
4 delar Kamomill
4 delar Ros
3 delar Ringblomma
3 delar Vallört
1 del Citronskal
1 del Rosmarin
1 del Salvia

Lägg allt i en glasburk och fyll burken med Äppelcidervinäger.
Låt stå på en varm och mörk plats i minst 2 veckor. Sila.

Enligt originalreceptet (Rosemary Gladstars) ska man sedan spä ut en del Queen of Hungary's Water med en del Rosenvatten eller Trollhassel. Du kan också byta ut vinägern mot alkohol. 

Vi använder en sprayflaska till vår färdigblandning. När vi har tvättat håret sprayar vi i Queen of Hungary's Water och sköljer sedan håret i kallt vatten. 

Vi använder det också som ansiktsvatten och sprayar det direkt på huden.

Hör av dig om du också har testat detta recept eller om du har frågor! Och du, om du inte har alla ingredienser eller har svårt att få tag på en viss ört så tar du helt enkelt det du har. Det räcker långt!

Queen of Hungary Water - recept på eget ansiktsvatten och surskölj för håret.

Lämna en kommentar

Var god observera att kommentarer inte publiceras förrän de har blivit godkända