Örtfabrikens Meditationsguide | Börja meditera | Örter

Att meditera kan verkligen förändra ditt liv. Lär dig meditera och få tillgång till ett fantastiskt verktyg att använda när livet är utmanande. Det är ett verktyg för att släppa stress och förbättra ditt mående. Visste du att du kan förhöja din meditation med hjälp av örter? Här har vi samlat sätt att meditera! 

Hur gör man när man mediterar?

Egentligen gör du ingenting när du mediterar, förutom att stilla dig och blicka inåt. Blunda och andas. 

5 Tips för att komma igång med meditationen
  1. Välj en tid och en plats. Gör det inte svårt. Är det inte knäpptyst? Strunt i det. Meditera kort till att börja med. Till exempel 10 min varje dag som du sedan förmodligen kommer vilja utöka för att det är så skönt att meditera. 
  2. Sitt bekvämt men inte så bekvämt att du somnar. Att sova är också härligt, men det är inte meditation. Sitt till exempel i sängen med en kudde bakom ryggen eller på en stol med fötterna tungt mot golvet. 
  3. Blunda och andas. 
  4. Rikta uppmärksamheten någonstans. Det svåraste med att meditera i början är att tankarna vandrar hit och dit. Låt dem komma och gå men fäst ingen vikt vid dem. Läs nedan vad som kan underlätta meditationen. 
  5. Gör ingenting.

Vad händer när jag mediterar?

När du mediterar blickar du inåt och kommer i kontakt med dig själv och ditt högre jag. På ett kroppsligt plan hjälper meditationen dig att slappna av, släppa stress och få kroppen att må bättre.

Men i meditationen händer det något större. På ett andligt och esoteriskt plan får du genom meditationen tillgång till världarna bortom vår värld. Du kommer i kontakt med det existentiella dimensionen och kanske blir det lättare att förstå vad din roll är här på jorden, varför vi existerar och varför vi dör. Dessa frågor har vi sällan tid för i vardagen. Vi ger inte utrymme till att processa och fundera. Det kan skapa ångest och oro. Fördelar med att meditera är att hantera denna ångest och oro och istället komma i kontakt med tillit och omtanke. 

Hur börjar man meditera? Underlätta meditationen 

Det svåraste för meditatören är att hantera sinnet. Tankarna kommer och går. Ibland är de påträngande och får dig helt ur spår. Ibland kan du enkelt observera dina tankar, acceptera dem och låta dem flyga iväg. Då upplever du en stunds bliss. 

Det finns olika tekniker och verktyg att ta hjälp av för att underlätta meditationen och för att hålla sinnet i schack. 

⭐Guidade meditationer. Det finns så många guidade meditationer, även gratis att ta hjälp av. Välj ut någon på Youtube. Du kan välja guidade meditationer för att få mer fokus, eller en meditation för att komma till ro på kvällen. Ska det vara på svenska eller engelska? Förlora dig inte i utbudet. Bara välj någon och kör igång. Om du inte gillar den så byter du ut den.

Det finns en poäng i att använda samma meditation om och om igen. Kroppen och sinnet tar sig snabbare till det meditativa tillståndet när de får öva på samma sak flera gånger. 

⭐Meditativ musik. Också enkelt att använda sig av då det finns så mycket att välja mellan på till exempel Spotify. 

⭐Klangmeditation. Detta går också att göra digitalt, men effekten blir starkare om du deltar i en live klangmeditation. Personen som håller i klangmeditationen slår på trummor och klangskålar. Personligen tycker jag att klangmeditation är fenomenal när jag är mycket stressad och för lite här och nu. Klangen, dvs ljudvibrationen, går inte att värja sig emot. Den tränger in i en och skapar en resonans hos mig. Djupt avslappnande och meditativt. 

⭐Meditationstekniker. Det finns många olika tekniker att lära sig för att enklare meditera. Vissa tekniker är mycket enkla. Till exempel är en teknik att fokusera på din andning. Andas ut och andas in. En annan teknik är att fokusera på ett ljus. Tänd ett ljus och kisa på lågan under meditationens gång. Ett annat alternativ är att få ditt eget mantra. Ett sätt att få ett mantra är att gå med i olika meditationsgrupper. Att vara med i en grupp kan ge samvaro och att meditera ihop gör meditationen starkare. Men vad kräver gruppen av dig? Välj det som passar dig och välj klokt!

Jag måste berätta om Mudras, en teknik med handpositioner från Indien som jag tycker är underbar. Det går ut på att trycka på olika punkter på händerna i sin meditation. Det finns hundra olika mudras. Du väljer olika mudras beroende på vad du vill uppnå. Här är till exempel "Murty Mudra" för "peace of mind" och för den som multitaskar. Man väljer ut ett par mudras och gör dessa dagligen en stund. Jag tycker själv att de har stor effekt. Vi delar en fin instruktionsvideo om tre olika mudras här. 

Guru eller inte guru?

Det känns som att tiderna för gurus är förbi, eller så är behovet av gurus mindre nu för tiden. Det är mer andlighet do it yourself. Dvs att vi ger oss in på den andliga vägen på egna sätt och med egna verktyg. Vi hittar inspiration på olika ställen och får vägledning på olika sätt.

Själva hinduiska ordet guru betyder lärare. Om du hittar en fin lärare som du har tillit till och som du lär dig av, så håll fast vid hen så länge det känns bra. På så sätt avdramatiserar vi ordet guru och ser det mer som en person som kan guida oss snabbare in i andlighetens dimensioner. 

Örter för meditation, yoga och andlig utveckling. Innehåller Gotu Kola, Tulsi, Ros och Fjällkvanne.

Örter för att förstärka din meditation?

Att använda örter när man mediterar är ett kraftfullt sätt att fördjupa och förhöja sina meditationer på. Oavsett om du vill fördjupa din meditation med hjälp av örter, meditera med en tydlig intention eller få mer kontakt med din spiritualitet så finns det örter att använda! Du kanske precis har börjat meditera eller så har du mediterat länge, oavsett vilket så kan du enkelt börja meditera tillsammans med dina örter. Att länka samman sin meditation med sina örter är ett otroligt kraftfullt sätt att fördjupa sin meditation på. Vissa örter sägs fördjupa vår spiritualitet, höja vår intuition och öka vår connection med universum.

Vi har fått fin respons på vår tinktur Happy&Relaxed som innehåller Frossört och Citronmeliss. Våra Blissful Tinctures är komponerade örter för andlig utveckling. Till exempel finns tinkturen Meditate, med örterna Helig Basilika och Gotu Kola, som är kända örter för att förstärka meditationen. Vi har också tinkturen Rooted Life, med örter för att få bättre grundning och här och nu känsla.

Du tar Örtfabrikens örter i form av tinktur invärtes. Testa att ta örterna 30 minuter innan din meditation. Du tar tinkturen droppe för droppe, t ex direkt på tungan eller i ditt te.

Du kan så klart ta örterna som det funkar bäst. Har du örter i torkad form? Gör en infusion på dem. Har du en stark ört som du är osäker på hur den påverkar dig invärtes? Testa att göra ett ångbad av den istället och inhalera den. Du kan också använda örter vid din sida. Håll i dem under meditationen eller använd dem som en berlock. 

Ju mer du mediterar tillsammans med dina örter, desto mer kommer du uppleva örternas olika energier. Du kommer att se att örterna är väldigt olika sinsemellan och att de bär på olika energier eller personligheter. Så låt örten hjälpa dig att fördjupa ditt meditativa tillstånd och din andliga utveckling och lär på köpet känna den ört du får hjälp av. 

Använd örter och tinktur i din meditation och chakra healing

Örter för meditation 

⭐Frossört - En ört som i grund och botten är nervavslappnande. Vi har fått fin respons på frossörten och att den förstärker vårt meditativa tillstånd. 

⭐Gotu Kola - Den mest spirituella av örter enligt hinduisk tradition. Sägs öppna vårt kronchakra. 

⭐Ros - Känner du doften av rosens kronblad? Hur den snirklar sig in i dig och förför dig? Rosen är en ört att använda för meditationer på hjärtchakrat. 

⭐Helig basilika - även kallad Tulsi. Tillsammans med Gotu Kola än av de indiska mest kända örterna för meditation. 

 

Läs mer om örter för andlig utveckling ⭐

Här är flera av våra blogginlägg på temat örter och andlig utveckling:

Magiska växter och inspirerande böcker 

Örter för personlig och andlig utveckling 

Så här kan du använda örterna i din andliga utveckling

Lite magi i vardagen - Blissful Tinctures⁠ – Örtfabriken (ortfabriken.se)

Infusion på örter | Fullmåneritual | Ros – Örtfabriken (ortfabriken.se)

Nymåne ritual - sätt din intention | Örtfabriken (ortfabriken.se)

Örtfabrikens produkter: 

Tinkturen Meditate - Gotu Kola | Örtfabriken (ortfabriken.se)

Tinkturen Rooted Life | Örtfabriken (ortfabriken.se)

Tinkturen Love&Joy - Schisandra | Örtfabriken (ortfabriken.se)

 

 

 

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.