Använd koden BLACKFREDAG idag för 20% | Gratis frakt över 600 SEK | Vi använder Klarna

Örterna i vårt kök

Örter är välgörande och näringsrika. Vi på Örtfabriken försöker göra dem till vår vardag så ofta vi kan. Vi tar våra droppar tinktur genom vardagen och dricker näringsrika teer. Men det finns ett sätt som ofta förbises och det är örterna eller kryddorna i vår kök. Vår utmaning är att vi varje måltid inkludera dessa kryddor. 

De flesta av oss känner till kulinariska örter som timjan (Thymus vulgaris), koriander (Coriandrum sativum) och rosmarin (Rosmarinus officinalis). De ger smak och aromer till våra måltider, men de kan också berika oss med viktiga beståndsdelar. De har använts av herbalister genom tiderna för specifika fysiska och psykiska åkommor.

Andra bra kryddor är oregano, mynta, salvia, anis, svart peppar, chili, kardemumma och kanel. 

Kryddor vi skulle kunna använda oftare i vår matlagning är alla blommor som lavendel, ringblomma, ros, viol. Eller varför inte korianderfrö, dillfrö, bockhornsklöver, cayenne och nejlika. 

Tyvärr är våra kryddor i köket ibland lite fadda i smaken och tråkiga i färgen. Tiden har gått sedan de skördades och effekten börjar avta. De är helt enkelt för gamla. Om du har möjlighet, välj torkade örter som fortfarande är skarpa i färgen, har en distinkt smak samt en doft som är något annat än hö. Då försäkrar du dig om att få en bra krydda som berikar dina maträtter med mer än smak och doft. 

Lämna en kommentar

Var god observera att kommentarer inte publiceras förrän de har blivit godkända