Mushrooms (Chaga, Lions Mane) ur en biohackers synvinkel

Gör mushrooms (svamp) till din dagliga rutin.

Biohacking kan beskrivas som "do-it-yourself" för att optimera din vardag. För biohackers betyder detta att man gör små, gradvisa livsstilsförändringar. 

Mushrooms är näringsrika, fantastiska varelser som en biohacker gärna tillför sin dag. En biohacker använder till exempel Chaga (Sprängticka) till sin morgonrutin. För många är kaffe ett måste på morgonen. Här i Norden dricker vi upp till 4-5 koppar per dag. Det är bittert och mycket stimulerande för kroppen. Ta därför Chaga till ditt kaffe för att motverka denna påverkan. Antingen droppar du 20 droppar Chaga-tinktur eller så tar du en 1 tsk Chaga-pulver. 

Ett annat biohacker tips är att ta Lion's mane (Igelkottssvamp) strax efter lunch för extra boost. Vi har hållit igång och ansträngt oss hela förmiddagen, då kan det behövas stöd när det egentligen är tid för siesta. 

De mörka månaderna på året tycker biohackern om Shiitake för att hålla mörkret borta. Vi gör oss en god kopp te och droppar 20 droppar i koppen. 

Hur varvar du ner ner efter en lång dag? Hur ser din kvällsrutin ut? Reishi passar bra för dessa tillfällen. Den kallas också Lacktickan eller för det suggestiva namnet Immortality mushroom. Testa att ta 20 droppar direkt i en kopp het choklad. 

Allra viktigast är att ha en ren och näringsrik svamp. Örtfabrikens Mushrooms kommer från Estland och Lettland, något vi är mycket glada för. Vi vet exakt var Reishin och Lions Mane har odlats och under vilka omständigheter. Chagan har skördats varsamt i vilt tillstånd. Vi vet att våra tinkturer har extraherats i två steg. Det är viktigt, annars går det inte att säkerställa att tinkturerna har de aktiva ämnen vi vill åt. Så biohacka dig genom din vardag med tillit med våra tinkturer!

Örtfabrikens tre svampar i form av tinktur

 

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.