Magiska örtbutiker | Inspiration

Örtalkemisten och konstnären Lisa Jeannin har ett fascinerande alkemiskt örtapotek; Alchemillas apotek. Bilden är från hennes vackra fysiska butik i Järna som du kan besöka enligt överenskommelse. Hon kan kontaktas via Instagram @alchemillasapotek eller via telefon; nummer står utanför butiken.

Jag älskar att vara i hennes butik och drömma och köpa med mig små skatter tillverkade enligt den anrika, mycket avancerade, spagyriska konsten. Lisa har även kunder runtom i världen som beställer elixir och hydrolat.

Hennes hemsida är: www.alchemillasapotek.com

örtbutik

När du ändå är i Järna för att besöka Alchemillas apotek så kan du passa på att inhandla delikata biodynamiska örtblandningar i Skäve café. Även Skillebyholms gårdsbutik i Ytterjärna säljer örter. I somras missade jag att plocka ros, så senast jag var i Järna så passade jag här på att köpa en påse med vackert mörkrosa torkad ros.

Emma Kronberg @rackarungens_ säljer också hon fina, egentillverkade örtprodukter. Ett riktigt hantverk. I Liljeholmen har hon även en fysisk butik som är öppen enligt överenskommelse.

Emma är ofta med på marknader och har en webbshop: www.rackarungens.se. Du kanske känner igen Emmas grymma salva, som du ser på bilden här nedan till vänster?

Rackarungens

Agnes Brosset från @nordiskaorter, ser du på bild när nedan. Hon har precis börjat sälja fina örter, vildplockade eller odlade av henne själv i trakten omkring Uppsala.

Agnes från Nordiska örter

Rebecca Tiger @wildherbarista säljer örter och även annat såsom böcker inom örtalkemi och växtfolkloristik. Eller sin kända stol för snippsauna, som ni ser på bilden här nedan. Stöd gärna små aktörer som Rebecca istället för de stora nätjättarna när du köper din litteratur. www.shop.wildherbarista.com

 snippsauna

Norr om Uppsala finns det i Salsta en örtbutik med ett fint utbud. De är ett familjeföretag som varit i vår ägo sedan lång tid tillbaka. De kan även skicka örter. Under odlingssäsongen är denna plats också värd att besöka för den fina örtagård som finns här. https://www.ortagardensalsta.se/

Har du ett riktigt bra tips på örtbutik i Sverige eller utomlands att dela med dig av?

Text: Sara Bonadea George

Bild: Lisa Jeannin

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.