Heta boktips om Svampar | Mushrooms | Chaga LionsMane Reishi

Här kommer ett par rykande heta (nåväl) boktips och tips på filmer om svampar. När det gäller svampar verkar marknaden ha absorberats av män, så våra tips kommer alla gälla manliga författare. Flera kvinnliga författare skriver om svampar i sina örtböcker, men vi har inte själva läst någon bok av kvinnlig författare som enbart är om svampar. Vi ber er hålla tillgodo och hör gärna av er om ni har bra tips!

⭐ Paul Stamets har både skrivit och föreläst mycket om svampar - hans livspassion i över 40 år. Han är grym föreläsare och du hittar honom på TEDs talks. Du kan se vilka böcker han har skrivit här.

Paul Stamets är med i den fantastiska ⭐️ "Fantastic Fungi" (2019) som du kan se på Netflix. Missa inte den!

Vi har tidigare skrivit om Christopher Hobbs som vi älskar. Han är botanist och herbalist, bland mycket annat. Han har en mycket bra svampkurs och om du
har svårt att välja bland massa olika böcker - välj hans bok!
⭐️ Medicinal Mushrooms - the Essential Guide.

Bok om läkesvampar

Sist, men inte minst, vill vi tipsa om Robert Rogers. Han är också herbalist med gedigen erfarenhet. Han har skrivit ⭐️The Fungal Pharmacy: The Complete
Guide to Medicinal Mushrooms and Lichens of North America, som listar över 300 läkesvampar. Dvs betydligt fler än de tre som vi vanligtvis associerar med läkesvampar - Chaga, Lions Mane och Reishi. 

Han har också skrivit ⭐️Medicinal Mushrooms: The Human Clinical Trials. För den som vill läsa om svamparnas effekt, dvs utifrån patientberättelser.

Gör oss glada och kommentera och tipsa om böcker du har läst eller poddar du har lyssnat på!

Boktips och tips om filmer om Chaga, Reishi, Lions Mane
Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.