Barcelona Guide: Tre vackra örtapotek | Hälsokostbutiker | Ekologiskt

Sedan min dotter flyttade till Barcelona har jag haft möjlighet att lära känna staden bättre. Så klart passar jag på att besöka de många örtapoteken och hälsokostbutikerna i staden. Här är mina bästa tips! Förutom att hitta till de bästa örterna i Barcelona, så finns det också bra ekologisk mat och kosttillskott här. 

1. Herboristeria del Rey

Adress: Carrer Vidre 1, Barcelona

Barcelona guide örtapotek

Det här örtapoteket tar första pris i snygghet. Så vackert! Finns till och med en liten fontän med guldfiskar i. Det är två kvinnor som har tagit över detta episka apotek. Det finns bilder på Salvador Dalí som köpte sin salva här för att få till snitsen på muschen. 

Barcelona tips

Apoteket erbjuder egna örtblandningar. Jag passar på att köpa en blandning för immunförsvaret med bland annat Echinacea, ingefära och Cat's claw. Superfin! och med ett vackert sigill. Det är örtapotekets mest sålda blandning, förutom "Golden Milk".  

2. Manantial de Salud

Adress: Carrer dels Mercaders, 7 

Hälsokost Barcelona

Detta är en kedja med flera hälsokostbutiker i Barcelona. De erbjuder ekologisk mat, kosttillskott men allra mest örter. Jag får hjälp av världens gulligaste herbalist och ber om råd om ett te till min man som han kan använda tillsammans med den periodiska fastan. Det blir ett mycket spännande te, där huvudörten är brunalgen Fucus vesiculosus, en typ av kelp. Jag är mycket intresserad av alger, tång och sjögräs och tror starkt på att inkludera dem mer i vår vardag. Speciellt denna alg (eller tång, vad som nu är korrekt att kalla den) innehåller mycket jod och är därför bra vid metabola tillstånd och t ex obalans i  sköldkörteln. 

HÄlsokostbutiker i Barcelona

Jag passar också på att botanisera bland deras utbud och kan som vanligt inte motstå torkad Reishi. Jag blir lite nyfiken på "La mano de Maria" (Anastatica hierocuntica), en torkad blomma som för tur med sig. Det får bli nästa gång! 

La mano de Maria

Jag gillade verkligen den här butiken. Först hade de svårt att få upp jalusierna och då stod stamkunderna och pratade med varandra i godan ro ute på gatan. Inne i butiken var det full rulle. Många besökare, varm stämning och goda råd!

3. Botica Herbolari Born

Adress: Carrer dels Flassaders 14

hälsokost

Den här butiken har jag varit inne i flera gånger. Ägaren är mycket skicklig och generös. Butiken har en lång historia och det fina altaret skvallrar om att det pågår en del ceremonier och ritualer här inne. 

Jag bad om en blandning för lugn och ro och för att låta tankarna vila en stund. Snabbt blandades det ihop en fin mix av passionsblomma, johannesört och andra örter. Jag ville ha något som var lugnande, men inte sövande! Jag ska ge den i present och tror den kommer hamna helt rätt. Vi pratar en del om olika örter och lite mer specifikt om örten Immortelle, som de använder i en mycket omtyckt blandning mot allergier. Den örten ska jag djupdyka mer i!

Tips handla ekologiskt i barcelna

Hoppas att du fick inspiration till att botanisera bland Barcelonas spännande örtbutiker! Vart man sig i världen vänder finns det alltid ett rikt förråd av örtkunskap och lokala seder att lära känna. För egen del hamnar jag oftare i en hälsokostbutik än på turistattraktionen. Gör du också det? Berätta om du har tips att dela om spännande örtbutiker!

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.