Varm havtornsdryck | Alkoholfri

När jag bodde i Lettland fick jag smak för deras varma, alkoholfria drycker med örtig bas. Det fanns alltid ett spännande alternativ till maten. Överhuvudtaget så föredrar letterna att dricka mer tempererat till maten. Och ser man till tex Traditionell Kinesisk Medicin så är varma drycker att föredra för att få igång matsmältningen. Det är att föredra vid tröghet och förstoppning. För egen del tycker jag dessutom om att dricka varmt så att jag får upp värmen i kroppen. Alla dessa skäl gör att vi hemma gärna dricker en varm dryck eller te till maten.
 
De varma dryckerna i Lettland blandar gärna bär, örter och honung. De serveras gärna i värmetåligt glas vilket gör att det ser så vackert ut. Det här receptet är baserat på havtorn, apelsin och honung. Vi har tidigare skrivit om varm dryck på ingefära, om du vill ha fler tips. 
.
Ingredienser: 
100 gr havtorn (frysta eller färska)
1 apelsin (helst eko)
4 skedar honung 
1 l vatten
.
Hur?
Häll i havtornen (spara ett gäng som dekoration) i en blender. Tvätta apelsinen och skiva. Lägg i den också i blendern tillsammans med honungen. Koka upp vattnet och häll i en del i blendern. Mixa allt. Häll upp i en värmetålig karaff och häll på resten av det varma vattnet. Smaka av och tillsätt mer honung eller vatten om det behövs. Dekorera med hela havtorn. Havtornen är ganska sura av sig, så det kan behövas mer sötning. Det är definitivt en C-vitaminkick!
Havtorn dryck varm med rårörda havtorn. Alkoholfri varm drink.
Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.