❤️Hos Örtfabriken handlar du med Klarna. Fri frakt över 599kr❤️

Våra mest omtyckta adaptogener

Denna månad tänkte vi lyfta örter på temat energi och vitalitet. Vi befinner ju oss mitt i oxveckorna och vi kan behöva lite extra draghjälp. Inom örtvärlden kan du finna många fina, nya vänner. Vi lyfter några av dem här:

Ashwagandha - en adaptogen ört som har använts inom Ayurveda i århundraden. ⁠Adaptogena örter hjälper oss att "adapt to stress". De ger oss uthållighet. En mycket säregen doft. Inte för inte betyder dess namn "horse smell" på engelska. 

Ryskrot / Siberian Ginseng - roten som de ryska gruvarbetarna drog nytta av i sitt hårda arbete. Den tillhör inte ginseng-familjen men den har samma effekt. Det som är bra med Siberian Ginseng är att den inte är utrotningshotad så som den asiatiska ginsengen är (Panax Ginseng). ⁠Av den anledningen väljer fler herbalister att arbeta med ryskroten istället för den asiatiska ginsengen. 

Reishi - en vacker rödskimrande svamp som tillhör Ganoderma-släktet. Den säljs som livsmedel, men det kan vara svårt att tillaga den på ett aptitligt sätt. Därför använder fler den i form av kapslar, tabletter eller som tinktur.

Lakritsrot - Lakrits kommer från Medelhavsområdet och från västra delarna av Asien. Roten av lakritsväxten har använts som ört i tusentals år. Lakritsrot används ofta som sötningsmedel och kanske är vi inte så bekanta med dess användningsområden som ört. ⁠

Schizandra - Känd som de fem smakernas frukt. Små röda bär med en alldeles egen smaksensation. Antingen älskar du den eller avskyr smaken (men använd den för all del ändå). ⁠

Lämna en kommentar

Var god observera att kommentarer inte publiceras förrän de har blivit godkända