Använd koden BLACKFREDAG idag för 20% | Gratis frakt över 600 SEK | Vi använder Klarna

Örtutbildningar, kurser i herbalism och naturmedicin

Visst är vinterns ståndare vackra? På bilden är det örten Gullris. Gullriset har vi lärt mycket om på de amerikanska herbalistkurserna. Men vi har fått så mycket mer än simpel kunskap från de örtkurser vi har gått. De har öppnat dörrar till oss själva och till örternas värld på ett sätt vi aldrig kunna drömma om.

Här ger vi tips på ett par örtutbildningar och kurser i naturmedicin som vi själva har erfarenhet av för dig som vill fördjupa dig i örtlära och alternativ hälsa:

- Naturens medicin på NordensBiskopsArnö. Möjlighet att läsa tre terminer med fokus på västerländska örter, ayurveda och kinesisk örtlära. ⁠Den mest gedigna örtutbildningen i Sverige.
⁠Också gratis utbildning.

- The Science and Art of Herbalism. En distanskurs där du självständigt följer olika moduler. Grundläggande utbildning som är proppad med recept, anekdoter och riktiga guldklimpar. Det är den kända herbalisten Rosemary Gladstar som har skapat denna kurs. Kostnad ⁠ca 300 USD.

Läkeväxter det naturliga apoteket på Hola folkhogskola. En ettårig distansutbildning med ett par fysiska träffar i vackra Västernorrland. Jättebra lärare! Ps. gratis utbildning. ⁠Vi kan också tipsa om dessa två (vi har inte själva läst för dem men har hört gott):
instagram.com/sunrosesnurturebynature som ger kursen Diplomerad örtterapeut med start 1/1-2022
instagram.com/herbs.and.talks som ger flera korta kurser våren 2022 i samarbete med Härnosands folkhögskola på distans och med fysiska träffar.

******************************
Här är några vi skulle vilja gå kurs för:
Maia Toll för att hon gör den osynliga magiska örtvärlden synlig. Och så skulle vi vilja gå en kurs för Stephen Buhner för att han skriver så bra om örters antibakteriella och antivirala verkan. Och så skulle vi så klart vilja gå en kurs i ... ja, ni ser, listan tar aldrig slut.

Berätta om dina tips!

Lämna en kommentar

Var god observera att kommentarer inte publiceras förrän de har blivit godkända