Örtfabrikens samarbetspartner i södra Italien

Med rötter i södra Italien har vi på Örtfabriken drömt om att hitta detta samarbete. Men det var inte så lätt. Samarbetet ska både kunna erbjuda många olika typer av kvalitativa örter och expertkunskap (tex modern labbteknik, certifieringar, etc).

Vi hittade allt detta hos vår nya samarbetspartner. Men var det så bra som det verkade?

Vi åkte på besök i somras och hade en av våra mest vackra dagar. Vår samarbetspartner verkar på Monte Pollino. Ett stort och majestätiskt bergsmassiv som är nationalparksskyddad.

södra italien

Vår samarbetspartner visade sig vara passionerade och djupt involverade i lokal utveckling. Skapa jobb, värna om naturen och se till att kunskapen om läkeväxter lever vidare. Örtnörderi i allra högsta grad.

tinkturer och elixir och örter från södra italien

Det finns så mycket mer att berätta, men vi får hejda oss. Det roliga är att de har flera olika örtprodukter. På Örtfabriken har vi i ett första skede tagit in deras blomsterdroppar Emergency Drops. Det är gynnsamt att plocka de fem blommorna som ingår i Emergency Drops i området och det görs helt enligt Dr Bach's origianlrecept.

Du kanske också har provat vår Happy Bitters och Happy&Relaxed? De tinkturerna är också framtagna i södra Italien. Även våra tinkturer Frida Frossört och Citronmeliss kommer härifrån. De flesta örterna växer i området, antingen vilt eller så odlas de. Ett antal örter köper de in från norra delen av Italien. 

Sakta och varsamt kommer vi kunna presentera fler örtiga produkter som vi tar fram i samarbete med vår syditalienska örtnörd. 

Spännande? Låt oss veta vad du tycker! 

Här är vi med roliga mössor. Jag från Örtfabriken, min syditalienska faster och gänget från laboratoriet i södra Italien.

örtfabriken besök södra italien örter odlare tinkturer

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.