Ringblommans tid | Gör din egen ringblomsolja | DIY

Rinblomma Calendula officinalis
När du väl börjar med naturlig hudvård finns det ingen återvändo. Så var det för oss, i alla fall. Det vi använder allra mest på vår hud är ringblomsolja. Prova att göra din egen olja. Det är så enkelt!
Ringblomman symboliserar solen. Och ungefär så känns det när vi stryker oljan över huden en grå dag i november. Sol, värme, mjukhet, lyster. Det händer dessutom något annat, som är lite svårare att sätta ord på. Vi känner oss skyddade och grundade.
Ringblomsolja
GÖR SÅ HÄR | DIY
Plocka ringblommorna (Calendula officinalis) och fyll en väl rengjord glasburk. Vi lät blommorna torka lite lätt då det nyligen hade regnat. Fyll burken med eko olivolja (eller annan favoritolja som du gillar doft och feeling på). Sätt på lock och ställ på fönsterbrädan, där solen kan aktivera oljan och lösgöra örtens aktiva ämnen. Vi ville kickstarta vår olja och placerade den på den varma kaminen ett par timmar.
 
Låt burken stå i ca 2 veckor. Vi har inte finfördelat ringblommorna innan, för de är så vackra att se på i oljan. Men det kan du med fördel göra.
 
När oljan är klar silar vi den och tillsätter ett par droppar av eterisk olja.
När det inte finns tillgång till färska blommor, gör vi istället oljan på torkade ringblommor. Oljan förvaras helst i kylen. 
Ringblomma, gör din egen olja | Calendula flowers
RINGBLOMSOLJA ANVÄNDNING
Vi använder ringblomsoljan direkt på huden, efter duschen. När huden fortfarande är våt. Det är lätt att massera in oljan i huden och den torkar snabbt. 
Hos Örtfabriken hittar du Ringblomman i flera av våra tinkturer. Vi älskar att använda den i våra recept då den ofta fungerar som en stöttepelare åt andra örter. Den finns med i våra populära blandningar som till exempel Happy Bitters och Happy&Relaxed
Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.