❤️ Örtfabriken är ett svenskt familjeföretag. Hos oss handlar du med Klarna ❤️

Utforska ditt inre

Vinterns mörker ger utrymme att utveckla det inre livet. Det är ett tillfälle att stanna upp och utforska det som händer i det lilla. Vi tänder ljus, håller oss inne och vill finna värmen hos nära och kära. 

Kanske känner vi ett motstånd mot att gå in i oss själva. Kanske är det extra svårt nu när det är så mycket som är annorlunda runt omkring oss. Och avsaknaden av närhet kanske förstärker en känsla av isolation och ensamhet. Det kommer inte bli en vinter som andra vintrar. Det vet vi. Men vi kan förhålla oss till den och använda denna tid för att skapa styrka genom att gå in i oss själva. 

Vi hittar stunden just nu på flera sätt. Vissa väljer att läsa. Läsa sig igenom november och mörkret. Andra låter yoga och meditation bli en del av vardagen. Matlagning och lass av bullar, kakor och desserter är också ett sätt att skapa sin egen oas.

För Örtfabriken är denna tid på året ett tillfälle att förkovra sig. Det finns inga vilda växter att plocka (nåja, en del), ingen odling att se efter och inga örter att torka och förvara. Det är med andra ord en lugn period. Vi försöker använda denna tid till att läsa och lära om örternas värld. Bekanta oss med nya örter. Testa ett nytt te eller göra en örtmeditation. Vi gör just nu tinktur på Ålandsrot och Fjällkvanne. Snart kommer vi kunna använda de ljuvliga dropparna. Detta ger oss kraft att vara i nuet och att möta detta långsamma och på många sätt nya tempo.  

Lämna en kommentar

Var god observera att kommentarer inte publiceras förrän de har blivit godkända