Utdrag ur Örtfabrikens dagbok nr 1 - att driva ett företag

Flera av våra följare tycker att det är intressant att läsa om hur det går för Örtfabriken och hur det är att utveckla ett nytt företag från scratch.

För oss på Örtfabriken är örternas värld det mest intressanta :-) men efter det kommer företagsutveckling. Det blir mer och mer spännande ju mer tiden går. Säkert finns det flera av våra följare som själva driver företag. Och så finns det säkert en del som drömmer om att ta steget. Det här inlägget är för dig!

Berätta gärna om du tycker att vi skriver om det du vill läsa.

Hösten 2021 hade många utmaningar i sitt sköte. Dels behövde vi styra om från enskild firma till aktiebolag. Så mycket administration! Det var viktigt att konsolidera företaget då vi är flera inblandade. Det blir också större trygghet privat ifall tråkigheter skulle hända. Överlag så är rekommendationen att ha Aktiebolag istället för Enskild firma.

En stor lättnad föll från Örtfabrikens axlar när Livsmedelsverket godkände namnen på våra produkter Happy Energy och Happy Hormones. Vi firade stort! Tyvärr kunde vi inte ha kvar namnet på Happy Tummy (så bra namn, vi vet) - istället heter den tinkturen nu Happy Bitters. Men den är lika bra, vi lovar!

På ett känslomässigt plan har vi jobbat mycket med att separera de egna känslorna från Örtfabrikens framgångar och motgångar. Det är lätt att dras med känslomässigt när vi är så involverade och att hela dagen färgas utifrån hur det går för Örtfabriken. Det är inte rimligt att det är så, men förståeligt. Det kommer nog bli lättare med tiden.

Vi är glada att vara ett steg längre på vår resa!

Företagsutveckling, nya produkter, start up, kvinnligt företagande, entreprenörsskap. Örtfabriken.

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.